Changes

Jump to navigation Jump to search
1,484 bytes added ,  20:51, 4 September 2020
m
Changed my test case to be more concise and accurate
Line 35: Line 35:  
|releasedateNTSCU  = November 9, 2004<br />August 25, 2005 <small>(Greatest Hits)</small>
 
|releasedateNTSCU  = November 9, 2004<br />August 25, 2005 <small>(Greatest Hits)</small>
 
|statusNTSCU      = 2
 
|statusNTSCU      = 2
|linuxstatusNTSCU  =
+
|linuxstatusNTSCU  = 2
 
|macstatusNTSCU    =
 
|macstatusNTSCU    =
 
<!-- PAL props -->
 
<!-- PAL props -->
Line 125: Line 125:  
|Comments=USA v02.00(14/06/2004), use Full boot from BIOS in order to choose game language and get sound. Status: Playable
 
|Comments=USA v02.00(14/06/2004), use Full boot from BIOS in order to choose game language and get sound. Status: Playable
 
|Tester={{ForumUser|ZEROx}}
 
|Tester={{ForumUser|ZEROx}}
 +
}}
 +
{{TestingEntry
 +
|Status=2
 +
|Region=NTSC-U
 +
|OS=Windows 10 Pro x64
 +
|CPU=Intel i7-4790k @ 4.00Ghz
 +
|GPU=NVIDIA GeForce RTX 2080
 +
|Revision=1.7.0-dev-191-g5118aba45
 +
<spoiler show="Settings" hide="Hide">
 +
* EE Cyclerate: 3
 +
* EE Cycle Skipping: 3
 +
* mVU Flag Hack: Yes
 +
* MTVU: Yes
 +
* Preset: 2
 +
</spoiler>
 +
|Graphics=GSdx 1.2.0
 +
<spoiler show="Settings" hide="Hide">
 +
* Renderer: OpenGL (Hardware)
 +
* Internal Resolution: 3x
 +
* 8-bit Textures: Yes
 +
* Large Framebuffer: Yes
 +
</spoiler>
 +
|Sound=
 +
* SPU2-X 2.0.0
 +
* Lilypad 0.12.1
 +
|Comments=Game constantly speeds up and slows down without speedhacks enabled. Once enabled, game runs perfectly fine except for a few small areas. Music is tied to FPS, so will constantly stutter along with the framerate. Setting VU Cycle Stealing to 2 runs the game okay except it slows to about 2 fps in certain sections. Level 3 causes choppy gameplay but seems to resolve most if not all major slowdown. Finished the game without any major instabilities, though mostly minor but some major graphical issues are still present in hardware mode. Use OpenGL as DirectX causes long shadows.
 +
|Tester=Darkshadows
 
}}
 
}}
 
{{TestingFooter}}
 
{{TestingFooter}}
   −
<!--
+
 
 
{{TestingHeader|OS=Linux}}
 
{{TestingHeader|OS=Linux}}
 
{{TestingEntry
 
{{TestingEntry
|Status=?
+
|Status=2
|Region=?
+
|Region=NTSC-U
|OS=?
+
|OS=Manjaro Linux 64-bit
|CPU=?
+
|CPU=Ryzen 5 2600X @3.60Ghz
|GPU=?
+
|GPU=RX 5700 XT XFX RAW II
|Revision=?
+
|Revision=1.6.0-1 Compiled May 28th 2020
|Graphics=?
+
|Graphics=GSdx (GCC 10.1.0 AVX2/AVX2) 1.2.0
|Sound=?
+
<spoiler show="Settings" hide="Hide">
|Comments=?
+
* Renderer: OpenGL (Hardware)
|Tester=?
+
** 4x Internal Resolution (2K/1440p)
 +
 
 +
* Speed Hacks:
 +
** EE Cycle Skipping=2
 +
** Enable INTC Spin Detection=ON
 +
** Enable Wait Loop Detection=ON
 +
** mVU=ON
 +
** MTVU=ON
 +
</spoiler>
 +
|Sound=
 +
* SPU2-X-Dev 2.0.0
 +
* OnePAD Dev 1.3.0
 +
|Comments=Seems to have a bit of stuttering, but very playable and runs well. Default settings are very sluggish. Will load with Japanese if you do FAST BOOT. Full Boot should be English or your native language setting.
 +
|Tester=Corrine Alastor
 
}}
 
}}
 
{{TestingFooter}}
 
{{TestingFooter}}
-->
+
 
      Line 163: Line 203:  
{{Issue
 
{{Issue
 
|IssueName=Pause crash
 
|IssueName=Pause crash
|IsFixed=0
+
|IsFixed=1
 
|IssueLevel=1
 
|IssueLevel=1
 
|Description=The game crashes if paused during the first race of the game.
 
|Description=The game crashes if paused during the first race of the game.
|Workaround=There is no known workaround. Do not pause the game during this race.
+
|Workaround=Fixed since 1.4 release.
 
}}
 
}}
    
{{Issue
 
{{Issue
 
|IssueName=Stretched shadows
 
|IssueName=Stretched shadows
|IsFixed=0
+
|IsFixed=1
 
|IssueLevel=0
 
|IssueLevel=0
 
|Description=Objects have stretched shadows.
 
|Description=Objects have stretched shadows.
|Workaround=This can be resolved in recent v1.5.0 git builds. Go to Config -> Video (GS) -> Plugin Settings, set Renderer to "OpenGL (Hardware)", CRC Hack Level is set to "Partial" or "Automatic", and make sure Blending Unit Accuracy is set to at least "Basic".
+
|Workaround=Use the latest 1.5.0 dev builds, select OpenGL renderer, make sure Blending level is set to at least Basic level.
 
}}
 
}}
    
{{Issue
 
{{Issue
|IssueName=Messed up textures.
+
|IssueName=Mipmapping issues in Hardware Mode
 
|IsFixed=0
 
|IsFixed=0
 
|IssueLevel=0
 
|IssueLevel=0
 
|Description=Broken textures at a distance.
 
|Description=Broken textures at a distance.
|Workaround=This can be partially resolved in recent v1.5.0 git builds. Go to Config -> Video (GS) -> Plugin Settings, and set Mipmapping to "Basic". Alternatively load the scene using software rendering and switch back to hardware.
+
|Workaround=Go to Config > Video (GS) > Plugin Settings, and set mipmapping to at least "Basic".  
 +
For a full solution switch to Software mode by setting Renderer to any of the "(Software)" options.
 
}}
 
}}
    
{{Issue
 
{{Issue
 
|IssueName= Pentagons appear
 
|IssueName= Pentagons appear
|IsFixed=0
+
|IsFixed=1
 
|IssueLevel=0
 
|IssueLevel=0
 
|Description=In OpenGl where smoke is supposed to appear a Pentagon appear instead
 
|Description=In OpenGl where smoke is supposed to appear a Pentagon appear instead
|Workaround=Go to Config -> Video (GS) -> Plugin Settings, set Renderer to "Direct3d 11 (Hardware)".
+
|Workaround=Use the latest 1.5.0 dev builds.
 
}}
 
}}
  
ninja
13

edits

Navigation menu